Gustav Lundbäck Luleå Alpina vann SM i parallelslalom

Gustav Lundbäck Luleå Alpina på väg mot VM i St Moritz. Bild: Hans Ulefors.

Norrbotten inkasserade flera medaljer under SM-tävlingarna i Hassela, Hälsingland. I parallelslalom vann Gustav Lundbäck från Luleå Alpina guld och på bronsplats placerade sig Kristoffer Jakobsson, Storklintens Alpina.

Gustav åkte stabilt från start till mål. Han var tvåa i kvalet och vann alla heat. I finalen mötte han Christoper Wisén från Mälaröarna och kopplade greppet i första heatet. I andra heatet tjuvstartade Wisén och därmed var saken klar.

– Det var skönt. Det var lite RocknRoll på vägen men till slut så fick jag till det. Jamän det betyder mycket. Det känns som man är på rätt väg nu så det är kul, säger Gustav Lundbäck till SVT Norrbotten efter sitt vinnaråk i finalen.

Norrbotten är på gång alpint. Både Gustav och Kristoffer är uttagna till alpina VM. Alpina VM 2017 avgörs 6-19 februari i St. Moritz, Schweiz.

 

I damernas parallell deltog Moa Gabrielsson, Piteå Alpina, och placerade sig elva i kvalet och fick möta Emelie Wikström, guldtjej i slalom, i åttondelsfinalen. Det blev lite för tufft för Moa som visat fin form med en nionde plats i slalomtävlingen tidigare i SM.

– Det kändes inte som ”mission impossible”. Allt kan hända, jag försökte ge allt, men det räckte inte.

– Det har varit en rolig och utmanande tävling. Jag är jättenöjd att jag var elva i kvalet, säger Moa till nsd.se.