13-årig Luleåtjej tävlar i Gothenburg Horse Show

Ebba Gunler, 13 år, med sin häst Nagar.

Ebba Gunler, 13 år och tävlande för Luleå Ridklubb, rider semifinal under Gothenburg Horse Show.
– Det känns superkul, var väldigt nervös inför kvalet men hoppades på att få tillräckligt höga poäng för att ta mig till Gothenburg Horse Show, som jag har hört är en väldigt bra tävling, säger Ebba.

Ebba tog sig till finaltävlingarna i Scandinavium, Göteborg, via regionskval i Umeå där fem fem ryttare gick vidare. Semifinalen avgörs onsdagen den 22 februari. För de bästa väntar sedan final lördagen den 25 februari.

Det 13-åriga ryttarlöftet tävlar med sin egen ponny ”Nagar”.
– Nagar är en väldigt väldigt snäll häst, gör alltid sitt bästa och har en fin personlighet. Han kommer nog vara ganska lugn när vi rider in i Scandinavium, inte så tittig av sig, så jag hoppas att det kommer gå bra!, säger Ebba.

Gothenburg Horse Show, GHS, är en av världens största inomhustävlingar för ridsport som samlar världens bästa ekipage tillsammans med unga, framtida stjärnor.

Sverigeponnyn, som är GHS storsatsning på ponnyhoppning för unga ryttare mellan 12-18 år, ersätter i år den tidigare GP-ponnyn. Nytt för årets tävling är att den är rikstäckande. Därför arrangerades kvaltävlingar i alla de sex ridsportsregionerna under januari och februari.

Källa: Camilla Eriksson, Perspective Communication AB