Nya lokaler firas med invigningsvecka

Bildas konsulenter Ida Johansson och Rolf Mörtzel i en av de nyöppnade replokalerna.

Studieförbundet Bilda växer och har flyttat till nya lokaler på Bangårdsgatan 2. Det firas med en invigningsvecka den 4-9 mars.

-Det känns viktigt att alla som vill syssla med kultur ska få en plats och ett sammanhang att göra det på. Genom oss kan ett band få sin allra första spelning, få möjlighet att spela in sina låtar i en professionell studio, lära sig mer om hur man som band når ut med sin musik eller gör sin egen turné, säger Ida Johansson som är kulturkonsulent på Bilda.

Det nya Bildahuset har fler replokaler för Luleås band och en stor verksamhetslokal som under året kommer att fyllas med kurser och studiecirklar.

Mellan den 4-9 mars slår Bilda upp dörrarna och bjuder in till en invigningsvecka med gratis workshops, filmvisning, vernissage och författarsamtal. Under veckan får också besökarna möjlighet att lära sig mer egna arrangemang eller gå en kvällskurs i DJ-teknik.

Utöver musikverksamheten finns även en större verksamhetslokal som under invigningsveckan gästas av journalisten, författaren och berättaren Anna Sundström Lindmark. Anna föreläser om skrivprocessen kopplad till hennes debutroman ”I skuggan av ett geni” som gavs ut 2016.

Det blir också filmvisning med Italienska kulturföreningen och vernissage med ikonmålningar av Lena Holm.

Källa: Bilda