När är sen?

”När är sen? Vad är problemet att inte göra det nu? ”

Hur många gånger hör vi inte att vi tar det sen. Inte nu, men sen ska jag ta tag i det där. Men min fråga är när är sen??? När ÄR sen egentligen? Kanske är sen redan nu? Det kanske faktiskt är dags att ta tag i allt som vi sagt sen till, för kanske om vi väntar längre så blir sen för gammalt och bäst före har redan gått ut?

Jag vet jag säger sen även till mig själv. Att det där får jag göra sen, nu är det här mera ett måste för mig. Vi säger kanske sen till mycket och många, så varför inte även om det kan kännas läskigt skriva ner allt som vi ska göra sen och därefter bena ut hur jag lätt och enkelt kan ta tag i det nu och en i taget?
   Det är lätt att vi också förstorar upp det hela och hela sen blir oerhört svårt och stort precis som när jag låter min disk vara under en hel vecka, istället för att diska bort flera gånger i veckan.

Vad är det du säger att du ska göra sen? Vem är det som säger sen till dig och hur kan du få sen att bli nu?
Det var som på jobbet där vi hade diskussionen att jag kommer och vill ha hjälp och får svar att det får vi ta sen. När är sen? Jag fick tipset om jag får svaret sen ta då och fråga om jag ska ta och boka in ett litet möte i kalendern så inte sen trillar mellan stolarna. Det tyckte jag var riktigt smart.
   Men hur ska jag göra med mitt egna sen då? Jag brukar skriva en lista och ha på min vägg eller på mitt skrivbord och för vissa sen så sätter jag en deadline när senast jag ska ha löst mitt sen. Även små skitsaker som vi ska ta sen ska upp på listan och när vi betat av en eller flera sen plocka fram ett jubel i oss själva, att se nu tog jag tag i mitt sen och gjorde det nu.

   Sen vissa sen kan också förändra våra liv, men vi kanske inte vågar just nu utan sen när jag blivit lite modigare. Eller sen när jag gått ner i vikt eller ändrat på min klädstil eller sen, men den viktiga frågan är ändå varför sen?

För när är vi redo?
Jag själv kan tänka sen och ibland kommer läget som jag skulle ha förberett mig för och som jag trodde jag skulle hinna fast senare, men ändå innan. Sen så står vi där och kanske missar möjligheten eller det blir inte som vi hade hoppats på för att vi hade tänkt sen alldeles för länge.

När är sen? Vad är problemet att inte göra det nu? Ibland är det tiden eller situationen för jag kan få massa kreativa firmatankar och så sitter jag på jobbet och då kan jag ju inte ta tag i dom kreativa tankarna fullt ut. Men jag kan ändå skriva ner dom så jag inte tappar bort det när jag kommer hem och till mitt sen. Ibland kan jag tänka sen och sen när jag känner att nu så, då har jag glömt bort vad jag skulle göra sen som var så viktigt eller så härligt som jag så gärna skulle ha velat göra för en stund sen och nu är det borta. Det tokiga är att det där som jag får ta sen dyker upp igen när jag på nytt inte har tid utan måste säga sen och sen ja då är det borta igen.

Hur tokigt det kan det bli!
Det är också lätt att sen listan också växer och växer, men då aldrig sen kommer så betar jag inte hellre av listan. Så ibland måste jag se till att få bort något innan jag kan lägga till något för det gäller att beta av och inte låta det ligga där och damma till sig. Nä, det måste vädras och kanske ändras för att förutsättningarna förändras. Det gäller att öppna och stänga dörrar och även här, nämen nu vill jag inte detta längre eller något nytt har dykt upp som är bättre.

Det roliga är också att sen kanske är nu för någon, men för andra är nu inte riktigt dags utan måste mogna till sig och bli lite senare men inte alldeles för sen för då blir det för gammalt.
   Så hur har du det med dina sen och vad gör du åt dom? Kanske du är en sådan människa som aldrig har något sen utan fixar dom direkt där och då, men jag tror inte det finns så många människor som inte har några sen eller?
  Tack för att jag än en gång har fått låna dina tankar och kanske jag snurrade till dom lite mer eller mindre om ordet SEN.

Önskar dig en underbar och härlig vanlig dag!

/ Hälsoinspiratören Tina Persson

DELA