Seger mot Team TG 3-2

Seger mot Team TG 3-2

Vi tar dock tag i spelet omgående och fortsätter efter vår taktik och har det större bollinnehavet i första halvlek där vi hotar TG flera gånger men slarvar ibland med det avgörande sista passet, i slutet av halvleken ställer vi om snabbt och bollen går som på ett snöre slutligen via Lotta F till Elin F som blir fri med målvakten och gör inget misstag utan placerar bollen säkert till 1-1. Vi gårockså till halvtidsvila med ett oavgjort resultat men med ett spelövertag och mentalt övertag.

Mycket bra och konstruktivt snack i halvlek och vi kommer ut heltaggade och skapar flera heta chanser gång på gång. Elin Forsberg slet hårt i presspelet under matchen och får välförtjänt vila i ca 73´och vi byter in Felicia (en av våra unga F-01 talanger) och vilket succebyte det skulle bli i sin första bollkontakt tar Felicia ner bollen i hög fart driver in i straffområdet, tittar upp och ser Lotta Forsberg komma på 1:a ytan och släpper bollen perfekt, Lotta trycker upp bollen i nättaket otagbart och 2-1 till Alvik, helt rättvist i detta skede av matchen där vi tagit över spelet. TG chansar efter detta och trycker upp spelare för att kvittera vilket samtidigt öppnar upp flera heta chanser för oss. TG skjuter i 80` minuten efter en trasslig situation på mitten en chansboll som dyker in högt via stolpen, klart orättvist sett til det stora spel och chansövertag vi haft i matchen.

Men det var en spelare på planen idag, matchens lirare (2 mål 1 ass) som ville lite mer och det var Lotta Forsberg som fortsätter att hota motståndarna med sin enormt fina teknik och fart och hon kommer fri i slutminuterna med målvakten och TG:s försvarare har inget annat att göra än att bryskt fälla henne bakifrån, Lotta tar straffen själv som den målskytt hon är och placerar in den säkert till 3-2.I slutet av matchen spelar vi smart och ser till att dra ner tempot och stänger matchen genom att hålla fast bollen längs kanterna på TG:s planhalva. Ett rättvist resultat då vi också fått ett mål som vi gjorde under matchen bortdömt.

Otroligt kul att se den månghövdade publikensluta upp på LIKO arena idag + 100 som inramade denna toppmatch, publiken skall idag särskilt nämnas då de gjorde en härlig insats och lyfte fram Alvikstjejerna till denna blytunga seger, kul att man visar känslor på läktaren, ni hördes och spelade en stor roll i denna match, särskilt i slutskedet!!!
Våra tankar går också till TG spelaren Ida Osterman som i en närkamp föll ihop med befarat benbrott, vi håller tummarna för en snabb återkomst på fotbollsplanen Ida.

Samtliga spelare i Alvik gör idag en gedigen match i 90 minuter och skall därför hyllas för det, bänkspelare som kommer in och de som inte får komma in skall också nämnas, enormt viktigt att ha en bra lagsammanhållning som vi har i Alvik. Nu ser vi fram mot en bra träningsvecka och kommande veckomatch som spelas på torsdag, ett hett Luleåderby där vi gästar klassiska skogsvallen och motståndare är AFC Luleå. Slut upp och heja på Alvikstjejerna som går en fin höst till mötes.

Ulrik Danielsson Tränare

Detta inlägg finns i sin helhet på - Alviks IK (Dam) hemsida https://www.laget.se/alviksikdamer