Personlig utveckling

Kommer du ihåg när du var barn och lyckades klara en uppgift som både varit svår och lite -utmanande? Hur glad du blev när du till slut lyckades? Det stärkte ditt självförtroende och även din självkänsla och du kanske också fick bekräftelse av dina föräldrar genom ett leende.

När vi sedan blir stora och vuxna så förväntas vi ju ha alla färdigheter för att kunna kasta oss ut i det okända. Det är ett mycket större steg, men vi är ju färdiglärda nu. Nyckeln till utvecklingen framåt är att våga testa nya saker, att både våga -lyckas och misslyckas.

Om jag ser till mig själv, så är min styrka att sätta igång nya saker, att först prata om något, att komma igång med det och sedan faktiskt fysiskt göra det. Men eftersom jag hela tiden vill hitta nya saker innan jag är klar med de gamla så tappar jag snabbt intresse och fokus. Det gör att jag har svårt för att slutföra saker. Därför började jag söka efter strategier som kan ge mig redskap att hålla mig kvar i det som faktiskt är.

Något som jag insåg var att min styrka även kunde vara min svaghet…

Det är inte tänkt att du ska försöka bli din raka motsats nu, utan mer en bättre version av dig själv.

Vi har alla våra valda sanningar. En av mina valda sanningar för något år sedan var “Jag har svårt att uttrycka mig och mina känslor i ord”. När jag satt och pratade med en människa hade jag svårt att ge beröm och visa uppskattning. Nu har jag haft möjlighet både privat och på jobbet att öva och använda mig av detta och jag känner att det gör mig till en bättre version av mig själv som faktiskt kan ge andra människor den bekräftelse som de faktiskt behöver.

Jag vill ju vara en människa som sprider positiv energi runt omkring mig, så självklart måste jag lära mig att utveckla denna del hos mig själv.

Det var jobbigt, svårt och utmanande i början men känslan av att man lyckas lära sig något nytt och dessutom göra en annan människa glad slår verkligen det mesta.

Alla vill dock inte utvecklas och det ska vi så klart respektera, men kom ihåg att kroppen, hjärnan och sinnet är en färskvara som du hela tiden måste jobba med och ta hand om annars slutar nervimpulserna skickas…   

/ Lina Svensson Ek
lina@limonwellness.se