International Street Market – kulinarisk folkfest på Storgatan

International Street Market är på besök i Luleå och det är en folk- och matfest utan dess like.

Australiensisk känguruburgare, äkta spansk paella, franska ostar och mycket mer. Under 3 dagar, från onsdagen den 30 augusti till lördagen den 2 september, kommer smakupplevelser från mer än 30 utställare och 15 länder att trängas på Storgatan. 

International Street Market har funnits i Sverige i åtta år och besöker i år 28 svenska städer. Marknaden levererar ett spännande utbud med stor variation, där alla råvaror är färska och lokalproducerade i respektive land. Det bjuds på varm, tillagad mat, likväl som ostar, korvar, bakverk, choklad och mängder av andra delikatesser. Marknaden skapar en riktig folkfest och brukar skapa ett besöksantal på mellan 100.000 – 300.000. Det är det prisbelönta englandsbaserade företaget Group Geraud som med stolthet står bakom International Street Market.

 

Smakupplevelser från världens alla hörn utlovas.
Marknaden är välbesökt, passar både gammal som ung.
Även den som är sötsugen får sitt lystmäte på matmarknaden.