Hitta humor i vardagen – Ett skratt förlänger livet

Ibland möts vi av motgångar och vissa saker känns svåra och kanske lite jobbiga att möta. Då är det speciellt viktigt att vara kring positiva människor. Det är något som jag tror alla behöver, så se till att få en liten dos av dem emellanåt. Jag personligen följer en rad personer på sociala medier bara för att få inspiration, glädje och känna hög igenkänningsfaktor. Man får också ibland tänka sig för vilken energi man själv förmedlar. De flesta av oss är individer som påverkas av varandras känslor, vissa mer och vissa mindre.

I en arbetsgrupp till exempel, så är det för allas trevnad onödigt att bara gnälla. Är man missnöjd med något så ta istället tjuren vid hornen och konfrontera problemet eller ventilera med en annan person. Ibland är människor kvar på tok för länge på samma arbetsplats bara för att det är bekvämt men då får man också passa sig för att inte bli eller vara den negativa länken. Eftersom det annars kan sabba stämningen för alla andra.

Hemma i en familj, där man är i en nära relation med varandra är det också viktigt vad man förmedlar. Såklart har vi alla bra och dåliga dagar ibland, men man kan inte bara spy galla när man kommer hem för att dagen på jobbet har varit stressig, trist eller vad det nu kan vara. Man har ett eget ansvar att vara en trevlig medmänniska och familjemedlem. Vi behöver så klart ventilera men vi bör välja hur vi uttrycker oss och i vilken situation.

Att välja glädje
Vi kan välja våra tankar ibland både på gott och ont. Det mesta i livet går att se genom att lägga på det pessimistiska filtret, om man nu vill det. Även att välja att tro gott om människor är en viktig komponent till ett lyckligt och glädjefyllt liv. Ditt förhållningssätt kan verkligen påverka livet i sin helhet.
Jag läste boken “Omgiven av idioter” förra året och jag hade verkligen riktigt roligt åt hur författaren skildrar våra olika personlighetstyper och beteenden. Man kan också välja att skratta åt sig själv och sina svagare sidor ibland. Jag har som sagt sjukt dåligt tålamod vilket ibland i sitt rätta sammanhang kan bli rätt komiskt.

Väljer du att se glaset halvtomt eller halvfullt?

Mina topp 4 just nu som jag följer på facebook:

Family living the true story
Lukas Simonsson
Mia Skäringer
Glugg- produktion Charlotte Lindmark

/ Lina Svensson Ek
lina@limonwellness.se