Dags att gå vidare?

Det är oktober månad en månad som lyser i ett rosa skimmer.

Det är en månad som skrämmer många då vi blir påminda om bröstcancer, men även andra cancerformer. Allt detta rosa skrämmer även mig stundvis då jag själv fått uppleva denna resa, men oktober månad är också en månad som stärker mig extra mycket.

När min resa började fanns många tankar, men för mig med allt jag redan hade gått igenom hittade jag en väg som för andra kanske kändes konstigt. Det jag insåg och förstod var att nu ska jag få gå en utbildning. En utbildning som kommer att ge mig en magisterexamen i Tina Persson. Jag såg det inte som varför jag utan som varför inte jag? Absolut skrämmande och hemskt, men jag hittade mitt fokus för min resa. För idag är cancer så otroligt vanligt, men det är också så otroligt många som får tillbaka sina liv precis som jag skulle få.

Jag är något nytt!
Det gamla är borta!

Jag insåg att jag skulle få tillbaka mitt liv, men att få tillbaka livet innebär inte att jag bara kunde fortsätta leva som vanligt. Nä, här har jag skakats om rejält och även om jag fått tillbaka livet så gäller det att återta livet och hitta tillbaka till ett liv som jag kan uppskatta att leva. Något som absolut inte är självklart utan kräver mycket av både kropp, knopp och själ.
Jag insåg att här har något nytt fötts och mitt i rädslan föddes nyfikenheten för framtiden. En framtid där det kommer att krävas enormt mod att våga återta livet igen, inget självklart utan med fokus på tacksamhet och kärlek till mig själv.

Jag är något trasigt, men trasigt
kan också bli otroligt vackert.

Jag tror det är många som försöker komma tillbaka i sina gamla mönster, men det som varit är borta. Kanske inte helt borta, men det gäller att inse att den jag var finns inte längre kvar utan något nytt har fötts. Något nytt och något otroligt vackert, något som också kan vara svårt att både inse och förstå då något så grymt hänt oss och sargat oss rejält.
”Det är när jag slutar vara rädd för min rädsla som jag kan hitta både styrka och kraft och ta mig igenom min rädsla” (Tinas Tankar röd går rosa)

Dags att gå vidare?

Jag har faktiskt vid några tillfällen fått frågan om jag inte ska ta och gå vidare och släppa det här med allt som jag gör inom cancerområdet. Eller så kan jag också få kommentaren att nu kan du gå vidare. Vadå gå vidare? Hur menar dom egentligen? Men jag vill inte ställa frågan för jag förstår ändå deras ord, dom menar det med kärlek. För det är många som enbart har en önskan om att släppa och gå vidare, men jag ser det från ett annat perspektiv jag fick en utbildning. En enorm kompletterande utbildning till allt jag tidigare lärt mig som jag inte kan enbart kasta bort den och gå vidare. Utan jag måste använda min utbildning på bästa sätt och för mig är det att inspirera andra till att just våga återta sina liv igen.
Därför kommer jag fortsätta att vara aktiv där jag får möjligheten och där jag kan snurra fart på folks tankar att hitta en medveten och hållbar hälsa i vår vanliga vardag.
”Idag är jag tacksam för att jag får vara denna underbara människa som jag faktiskt är!” (Tinas Tankar röd går rosa)

Rosa bandet månad
Visst har något hänt?

När jag för två år sedan aktiverade mig i Bröstcancerföreningen insåg jag något och det var att rosa bandet som kommer under oktober månad inte går till bröstcancerfonden utan cancerfonden. Va! Gör det inte? Det är många med mig som reagerar på samma sätt, men i år måste något ha hänt för i år tycker jag att det är tydligare vem som är avsändaren eller vad säger ni? Visst det spelar ingen roll det är viktiga insamlingar båda två, men ändå?
Så varför inte köpa två rosa bandet i år ett som går till Cancerfonden och det andra som går till Bröstcancerfonden.

Hur rosa tänker du bli i oktober?
Hoppas vi ses på idegalan nästa onsdag!

Hälsoinspiratören Tina Persson