Planeringen inför Luleå Hamnfestival 2018 har börjat – Luleå Gratistidning blir officiell mediapartner

Trots att det snöar som spön i backen och tomten snart är på G är planeringen inför sommaren folkfest i full gång. Leif Renholm, Örjan Esensjö och Robin Lindquist från Luleå kommun / Hamnfestivalen.

När det snöar som mest har arbetet med Luleå Hamnfestival redan påbörjats. Festivalen går av stapeln 4-7 juli 2018 och projektledarna Robin Lindquist, Leif Renholm och Örjan Esensjö, vill skapa en festival för alla. I år blir Luleå Gratistidning officiell mediapartner vilket känns spännande för projektledningen. 

Luleå Hamnfestival är ett av de största publika arrangemangen i Norrland och arrangeras 4-7 juli 2018. Alla är välkomna och hela festivalområdet har fri entré. I fyra dagar fylls Luleå med aktiviteter, dans, mat, musik, marknad och mycket annat. Projektgruppen har redan börjat planera och Leif Renholm som är en av projektledarna berättar att de vill bjuda in till en fest präglad av mångfald och respekt för olikheter, där människor möts med respekt för sin särart.

– Vi vill vill skapa en social sammanhållning fri från diskriminering och fördomar oavsett kön, ålder, etnicitet, sexualitet eller funktionsnedsättning, förklarar Leif.

I Januari börjar bokningen av artister men det är inte enbart artister som festivalen kommer erbjuda.

– Vi vill skapa en festival för ALLA Luleåbor. Det innebär att vi ska arbeta tillsammans med kommunens förvaltningar och bolag, kulturliv, näringsliv och föreningsliv för att alla ska känna att det finns något för dem under festivalens fyra dagar. Vi ser även fram emot att fortsätta arbetet mot vår nollvision för brott mot tryggheten, säger Leif Renholm.

Luleå Gratistidning officiell mediapartner

I år blir Luleå Gratistidning en ny officiell mediapartner vilket Leif tycker känns spännande.

— Det är många pusselbitar som ska falla på plats för att skapa bästa möjliga festival, och Luleå Gratistidning blir en viktig samarbetspartner för oss. Allt känns mycket bra inför nästa års festival, avslutar Leif Renholm.