Enorma nöjeshallen Alcatraz öppnar i Luleå i december

Indoor Gokart är en av alla häftiga saker man kan göra i Alcatraz, Sveriges största multiarena för både barn och vuxna.

10 000 kvadratmeter nöje: Bygget av jättesatsningen Alcatraz går helt enligt plan och invigning planeras redan innan året är slut. Nya nöjesfält Alcatraz ligger på  Spantgatan och det blir störst och unikt på många områden. En liknande anläggning finns inte någon annanstans i Sverige.

– Det syns verkligen att det händer saker. Det häftiga är att det blir något helt unikt, säger Mathias Eriksson, delägare.

Tre olika restaurangkoncept, konferensrum, åtta bowlingbanor, arkadrum, shuffleboard, biljard, simulatorrum med den senaste VR-tekniken. Listan över allt som ska rymmas inom väggarna på norra Sveriges nya nöjesatsning Alcatraz verkar aldrig ta slut. Trots komplexiteten berättar delägaren Mathias Eriksson att bygget håller tidsplanen.

– Allting flyter på jättebra. Nyligen flyttade vi in ett 104 år gammalt ånglok och en godsvagn i paintballhallen. Bara det är helt unikt, att kunna ha en sådan miljö att spela i.

En febril byggverksamhet pågår ute vid Alcatraz på Spantgatan inför öppnandet i december.

Ett 30-tal personal ska se till att besökarna känner sig väl omhändertagna. En fråga som Mathias Eriksson och kollegan Stefan Karlsson ofta får är hur mycket inträdet kommer att vara.

– Vi kommer inte att ha någon inträdeskostnad alls. De som besöker Alcatraz betalar bara för de aktiviteter de är med på. Vi vill att alla ska kunna komma hit, titta på, äta en bit mat eller bara ta en fika.

Att det kommer att finnas något som lockar de allra flesta är också en målsättning. För den som vill luta sig tillbaka och slappna av byggs ett stort spa med utomhuspool, bubbelpooler, kallbad, bastur och upplevelseduschar.

– Vi är så vitt vi vet Sveriges enda nöjeshall som har alla aktiviteter under ett och samma tak. Inspirationen kommer från att jag och Stefan Karlsson åkt runt i världen och sett vad det är folk vill ha. Vi har plockat godbitarna från olika anläggningar, och det är vad som nu blir Alcatraz, säger Mathias Eriksson.