Kvällens matchvärd: Scania Ferruform

Ferruforms verkställande direktör Jan Trolleberg utsåg ”hemvändaren” Martin Pahlmblad och Yannick Anzuluni till matchens två bästa spelare.

Foto: Mattias Pettersson, BC Luleå

I kväll när Södertälje Kings gästar Luleå Energi Arena är det Scania Ferruform som är matchens värd.
Ironiskt nog ligger Scanias huvudkontor i just Södertälje – men Scania finns faktiskt över hela världen. Med 45 000 anställda och kärnvärden som kunden först, respekt för individen, eliminering av slöseri, beslutsamhet, laganda och integritet jobbar Scania Ferruform för en mer hållbar framtid.

Scania Ferruform grundades 1891 och sedan dess har det funnits en fantastisk företagskultur inom företaget som främjat nya innovationer. Det har resulterat i att Scania Ferruform i dag är en av världens ledande tillverkare av tunga lastbilar och bussar!

Här i Luleå finns Scania Ferruform, som är ett fristående och helägt dotterbolag till Scania. I år är det faktiskt 50 år sedan Scania startade i Luleå, eftersom det var år 1968 som Scania invigdes i Luleå – då med ca 60 anställda! Sedan 2004 är dock antalet anställda i Luleå ca 730 stycken.

Luleå är i dag centrumet för Scanias tillverkning av ramkomponenter i höghållfasta material. Varje dag levererar Scania Ferruform bakaxlar, sidobalkar, tvärbalkar, stötfångare och andra ramkomponenter.

 Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida https://www.bclulea.se/