Snö och vatten ger betydligt kraftigare UV-strålning

Efter en mörk och snörik vinter är våren äntligen på ingående. Klockan är inställd på sommartid och dagarna har blivit längre. Många sköna timmarutomhus i solljuset väntar för många, både i skidbackarna och i skoterspåren.

Skydda ögonen vid snöförhållanden
Solen ger ljus och värme, men också ultraviolett strålning, vilket är skadligt för ögonen. Den ultravioletta stålningen blir dessutom betydligt kraftigare när strålarna reflekteras i snön, så det gäller att man skyddar sig och sina ögon på bästa tänkbara sätt. Sofie, legitimerad optiker på Glasögonmagasinet i Luleå berättar:
– Ultraviolett strålning kan ha flera negativa effekter på ögonen, till exempel kan UV-ljus bidra till gråstarr. I snö och vid vatten bör solglasögon med filterkategori tre användas för att skydda ögonen. Vi har flera snygga solglasögonmodeller som ger det rätta skyddet och bara väntar på rätt kund!

Uppsjö av modeller
Solglasögon ska inte bara skydda ögonen, det får gärna se bra ut också. På Glasögonmagasinet finns såklart det allra senaste modet i butiken.
– Det finns en uppsjö av modeller och färger och det allra hetaste just nu är runda metallbågar, stora plastbågar och lite mer kantiga pilotbågar, till exempel med gradalfärgat glas som är mörkare upptill, berättar Sofie.

Glasögonmagasinet är redo för våren! Det kan du också bli! Kaffet står alltid på och personalen är redo att visa dig det allra senaste glasögonmodet.

Med Varma Hälsningar
Patrik Westlund, Glasögonmagasinet