Ännu ett styrkebesked av LSK damerna!

Ännu ett styrkebesked av LSK damerna!

för 11 timmar sedan 550 visningar

för 11 timmar sedan 550 visningar

I första halvlek dominerade Trångfors med sitt uppoffrande fysiska spel och LSK hamnade på mellanhand, förlorade närkamper, stressade och slog bort bollar som ledde till nya anfall från TIF.
I den 28′ tar Trångfors rättvist ledningen med 0-1 som står sig till halvtidsvilan.

Snacket i paus handlade om att flytta upp spelet, ligga närmare Trångfors och jobba hårdare med det fysiska spelet.
Första 20 minuterna i andra halvlek löper vi mycket och skapar en del lägen då vi stressar Trångfors på ett mycket bättre sätt, passningarna sitter bättre och vi skapar en hel del hörnor och fasta situationer.

Stärkta av vändningen i Kiruna senast jobbar vi på och i den 73′ får vi straff som ”100% Agnes Engstedt” säkert nickar in efter en målvaktsretur.

Trångfors tröttnar i slutskedet av matchen medan vi rullar på med samtliga spelare och i den 79′ får vi en frispark på mittplan där Elin Forsberg uppfattar att Malin Sundqvist går mot den bortre stolpen och vackert kan nickskarva in ledningsmålet till 2-1 som också blir slutresultatet.

Första halvlek glömmer vi snabbt men vi hoppas att den stora publiken på Åkevallen uppskattar vår starka vändning i andra halvlek då vi tar över matchbilden och jobbar ner Trångfors.

Bra debut av unga Ebba Nordmark som visar att hon är villig att ta det hårda jobbet i damtvåan och otroligt stark av LSK damerna att återigen vända ett underläge och besegra Trångfors vilket innebär utökad serieledning.

#12 Malin Sundqvist utsågs till matchens lirare av LSKs supporterklubb.

I nästa omgång väntar Gammelgårdens IF på bortaplan tisdag 14/8 – slut upp då och heja fram de blå!

Lasse Andersson Lagledare