Notasherrarna jagar bronset

Notasherrarna jagar bronset

Det blev en bra div 3-match där IFK Holmsund, som fått in en del nya spelare i höst, var kvicka och vassa efter marken. Det var lurigt kring Notasboxen till en början.
0-1 kom också efter 24 min. Snett inåt bakåt, skott och retur i mål efter lite passiva Notasinsatser.
Det blev dock lite av en vändning. Notas kom mer och mer. Satte försvarsspelet där man inte minst var starka i huvudspelet. Framåt blev man allt vassare och det dröjde inte längre än till 32:a minuten innan 1-1 kom. Efter en tilltrasslad situation fick Olle Rensgard till ett skott med internationell curl som drog sig utom räckhåll för bortakeepern.

Bortatränaren Stuart Gibson var inte nöjd efter matchen. Han hade varit rädd för resan upp till Luleå efter de två derbyvinsterna mot Sandvik och UFC. Och tyckte inte hans mannar hade lyckats ladda upp batterierna.

Stuarts oro besannades. Efter paus satte gulsvart full fart och efter tio minuter small det två gånger inom loppet av 60 sekunder.
Assam Yassine nickade in 2-1 på en vänsterhörna och direkt efter avspark sprang sig Magnus Johansson loss och rullade in 3-1 med vänstern. I denna period hade NIK ytterligare ett par vassa chanser som motiverade det rättvisa i segern.

Det var dock inte avgjort på långa vägar. Gästerna spelade sig till några lägen men vid avsluten satt skorna på fel fot. När det blev frågan om lyft in i boxen var Notas starka och man kunde ändå hålla undan utan större stress och samtidigt byta ut ett gäng som står på två gula kort.

Daniel Engberg, tränare:
– Såklart en härlig seger. Holmsund är ett bra och spelande lag och vi gör det bra som slår dom.
– Vi prickar rätt i försvarsspelet med bra avstånd mellan lagdelarna. Dom har några snett inåt bakåt men inte mer än man får acceptera.
– Framåt är vi giftiga. Många inblandade och vi skapar mycket.

Anders Sundqvist Herrutskottet

 Detta inlägg finns i sin helhet på Notvikens IK (Herr) hemsida https://www.laget.se/NOTVIKENHERR

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.