Takstolar

Nu har vi lyckat ta ner samtliga takstolar. Det var ett arbete som krävde mer arbete av skallen än av muskler och verktyg. Takstolarna ”fälldes” med tigersåg och motorsåg från insidan. Vi har byggt smala ramper längs väggarna ovanpå de gamla golvbjälkarna, där Anders stått och jobbat. Om en takstol hade fallit åt fel håll hade det kunnat gå riktigt illa, men nu gick allt enligt planen. Vi närmar oss ögonblicket då vi får börja plocka ned timret. Det handlar om några dagar bara. Det är några stockar kvar att märka upp på övervåningen först, men som sagt; det närmar sig. Även en arbetsplattform på ena gaveln ska förfärdigas, så att vi har någonstans att stå när vi äntligen plockar stockar.
En förunderlig sak är den outsinliga källan av skräp och bråte som samlas runt huset. Anders har slitit och släpat lass efter lass till återvinnigen och vi har i flera omgångar tänkt att; -nu kan det ju inte skräpa så mycket mer… Men jo då, vi river så det kan det visst!

Detta inlägg finns i sin helhet på Lugnet i Avan hemsida https://lugnetiavan.blogspot.com/