Remember Sven Zetterberg blev uppskattad succé

Anders Wedins gitarrspel och Daniel Hakkaus svängiga sångnummer tillhörde attraktionerna vid helgens minnesvärda bluesgala i Luleå.

Svartöns Blues har i helgen arrangerat en minnesvärd hyllnings- och välgörenhetskonsert till minne av Sven Zetterberg som hastigt och tragiskt har lämnat jordelivet.

”Det blev en stämningsfull musikalisk afton med skickliga musiker som bjöd på fantastiska tolkningar av Sven Zetterbergs musik”.

Sven Zetterberg ansågs av många vara Sveriges bästa blues- och soulmusiker och var mycket respekterad internationellt. Fem lokala band ställde upp gratis och spelade fem låtar vardera som är skrivna av Sven Zetterberg eller som han normalt brukar framföra vid sina spelningar.

De fem lokala banden var Cooking Blues & Boggie, Ramblin Minds, Lindvalls Lads, The Luddez Boggie Band och Lasses Kongos.
Det blev en jublande föreställning som dessa band bjöd på, med bra tryck och lysande musikalisk känsla i framförandet av Svens Zetterbergs kända klassiker.

Föreställningen avslutades med ett ”jam” där alla musiker ingick i en trevlig och avspänd konstellation som bjöd på särskilt svängiga låtar som gav applåder och innebar extranummer.
    Överskottet från kvällens spelningar gick till en fond upprättad i Sven Zetterbergs namn som skulle fungera som stimulans för unga lovande bluesmusiker.
    – En fantastisk kväll, som sent kommer att glömmas, sa en av entusiasterna som samlats i Ebeneser denna kväll.

Text: Kenneth Strömberg