Knock Out Greg and the Jukes på Ebeneser i Luleå

Knock Out Greg and the Jukes bjöd på bra underhållning.

Knock Out Greg and the Jukes bjöd på tung och klassisk blues på Ebenesers scen i Luleå. De inledde med en klassisk Chicago blues låt med intensivt munspel och fortsatte därefter med ”If it aint me” och ”Backstabbing”, en egen låt som skapats av gitarristen Björn Viitanen.

På varsin sida av munspelande sångaren Greg så bjöd Gunnar Muvemba Lidström och Björn Viitanen på lysande gitarrspel, som den blues-kunniga publiken uppskattade med applåder och jubel.
   Knock Out Gregs munspel dominerade i de flesta låtarna och ibland var det gitarristerna som briljerade med sitt suveräna spel. De bjöd på ”License to drive” och ”I am who I am” som fick publiken att tända till med handklappningar och avslutande applåder och jubel.
   ”My new me” var en ny låt skriven av Björn Viitanen, som gillades av publiken. Greg tog en stärkande promenad runt om bland publiken, intensivt spelande på sitt munspel samtidigt som övriga i bandet stod på scenen och spelade som vanligt.
   Sällan har Svartöns Blues bjudit på en munspelare av Kock Out Gregs klass, något som märktes bland publiken, som mycket kunnigt applåderade och jublade.

De framförde ett par rent instrumentala låtar, med Gregs munspel och de två gitarristernas briljanta spel, som väckte särskild uppskattning hos publiken.
   En av kvällens starkaste applåder fick de efter ”Going fishing” med ett fantastiskt munspelande av Knock Out Greg i samverkan med suveränt gitarrspel av Björn Viitanen, gruppens kreative låtskrivare.
   – Bravo, ropade någon i publiken. Samtidigt som det applåderades och jublades.

I kvällens sista låt som förmodligen hette ”Deep on the side” bjöd gitarristen Gunnar Muvemba Lidström med den svarta hatten på ett fantastiskt gitarrspel, med ett riktigt häftigt solo, som genererade i jubel. 
  vEn ytterst underhållande blueskväll, med en lysande munspelare och två skickliga gitarrister.

Text & Foto: Kenneth Strömberg